Untitled-1
Inloggen ::
 
woensdag, jan. 27, 2021
   
Uw reisverslagen

Heeft u een verslag van uw reis door Frankrijk? Wilt u het delen met anderen via deze site? Dat kan! 
Stuur dan even een berichtje naar ons: mailto://r.wentzel@varendoorfrankrijk.nl

Peter heeft als eerste een prachtig verslag geschreven met veel mooie foto's, hij heeft samen met zijn vrouw in 2006 een tocht gemaakt naar de Champagnestreek. Klik hiervoor het bestand, het is een PDF bestand en is te lezen met Adobe Acrobat Reader.

Bets stuurde een reisverslag van hun tocht door Frankrijk. Zij voeren in 2007 met hun zeilboot 'Hornblower' (zonder mast uiteraard) 4 maanden lang door Franktijk. Voor het verslag, klik hier. In 2009 gingen zij weer op pad, richting Parijs, en verder... Zij voeren 2225 kilometer en passeerden 444 sluizen. Klik hier voor het verslag "Met de Hornblower naar Parijs en verder... 2009"

Joop en Hanneke voeren tussen sept.2006 en juni 2007 van Friesland naar la Méditerranée en terug. Zij overwinterden in Colombiers - éven na Bézier op 't Canal du Midi. Op deze site is een foto-impressie opgenomen (zie Fotogalerij), klik hier om te zien welke route Joop en Hanneke gevolgd hebben. Wilt u meer weten over de reis van Joop en Hanneke? Stuur ze dan een mailtje: j-h.bruins@hetnet.nl.

Jack en Anke Raukema hebben 25 jaar lang een eigen binnenvaartschip gehad en zijn sinds 1998 'aan wal'. Ze zijn nog zeer actief in de scheepvaart als aflossers/invalkrachten en om de paar jaar proberen Jack en Anke een aantal maanden vrij te maken om met hun omgebouwde Tjalk ban 18 meter te genieten van de Franse binnenwateren. Ze hebben daar ook een aantal verslagen van gemaakt incl. foto's, deze zijn hieronder te vinden. Let op dat het om vrij grote bestanden gaat (ongeveer 6MB per stuk, in pdf formaat). 
Klik hier voor deel 1 van 2003
Klik hier voor deel 2 van 2003
Klik hier voor deel 1 van 2006
Klik hier voor deel 2 van 2006
Klik hier voor het verslag van 2008

Jan en Nel van Dijk hebben een Crown RiverHoliday en zijn in 2008 vijf maanden weg geweest. Ze zijn via Parijs en de Moezel  naar Koblens gevaren, daarna over de Rijn weer naar Friesland. Ze hebben een ander verslag geschreven dan anders en hebben de tocht per thema beschreven. Interessant om te lezen! Het verslag is hier te vinden in pdf formaat.

Peter Oord is eigenaar van een scheepswerf en bouwt daar de ABIM schepen. Als eigenaar van de werf willen ze ook hun eigen schepen uittesten, daarom zijn ze met 2 schepen naar Straatsburg gevaren (1200 km). Lees hier het verslag van de "Meander" en de "Suzanne J". In 2009 voeren zij de maas-moezel-rijn route met wederom een aantal ABIM's, zij waren zelf de bemanning van de 'Virus'. Klik hier voor het onderhoudende verslag

Sjaak Anders heeft onze site ook gevonden én heeft al aardig wat ervaring op de Franse wateren. Hij heeft daarvan ook al uitvoerig geschreven op zijn eigen website, daar kun je lezen hoe zij met hun tjalk Hendrika Celina uit 1914 (!) hun reizen hebben ervaren. Er zijn verslagen te vinden van 2008 t/m 2010. Klik hier om doorgestuurd te worden naar hun website.

Eiko Rozenga en Corrie Spanjaard zijn met de ´Struner´ naar de Champagnestreek en Parijs gevaren. De bedoeling was om via Antwerpen,Brussel, Bergen en Canal du Nord naar Parijs te gaan en vandaar via de Loire, Saonne en la Meuse weer in Nederland aan te komen . Zij hebben voor deze reis 3 maanden gepland………. Hoe anders kan het gaan!! Zij schreven een verslag in 3 delen.
Klik hier voor deel 1
Klik hier voor deel 2
Klik hier voor deel 3

Sander Haven stuurde geen reisverslag maar een  waardevol document met allerlei tips voor het varen door België en Frankrijk. Deze informatie is opgenomen in het forum, klik daarvoor hier!

Jaap en Ellen zijn in 2012 met twee kinderen én hond van Lemmer naar Parijs gevaren. In het verslag kun je lezen hoe ze dit met MS Drakkar hebben gedaan in 12 dagen, mét bezoek van de Franse politie. Je kunt het verslag hier vinden in pdf formaat.

Joop en Hanneke
V04
Copyright 2006 Richard Wentzel