Untitled-1
Inloggen ::
 
donderdag, apr. 02, 2020
   
Nieuws

Deze pagina bevat het laaste nieuws wat door ons her- en der is gevonden. Heeft u ook iets te melden? Gebruik dan het Forum, daar zijn deze laatste nieuwtjes ook te vinden.


[Bron: Telegraaf Reiskrant zaterdag 22 mei 2010]

Vaarvakantie in Frankrijk één groot avontuur

Zelf varen op vakantie, zonder dat je een eigen boot hebt. Steeds meer mensen zouden graag een keer aan het roer staan van een  plezierjacht, zonder de kosten en de rompslomp van een eigen boot. Een vaarbewijs is niet eens nodig, een beetje lef wel...

Lees hier het volledige artikel (pdf)

 


Walter Bequet meldde ons:

Verslag in Skipper

"In het Duitse tijdschrift "SKIPPER" is in de nummers van mei, juni en juli een verslag verschenen van een rondvaart van St.Jean-de-Losne naar Parijs (Canal du Centre, Latéral à la Loire,...), verder via de Marne, canal latéral à la Marne, canal de Champagne en Bourgogne en Saône terug naar St. Jean-de-Losne.

Veel nuttige info en mooie foto's."


[Dwars door Frankrijk, André Suikerbuijk, BDU Uitgevers 2008, € 15,50]

Dwars door Frankrijk

In Dwars door Frankrijk doet André Suijkerbuijk verslag van zijn toertochten per motorboot door Frankrijk. Met zijn vrouw Dymphna voer hij vooral over de kleinere kanalen en andere Franse wateren. Het intieme karakter van dit uitgebreide vaarwegennet trok het echtpaar aan.
De tocht begint in Nederland en gaat via Antwerpen, Maastricht en Compiègne naar Parijs en Straatsburg, en vanaf daar weer terug naar Nederland. 

DwarsDoorFrankrijk.bmp

Dwars door Frankrijk is niet alleen een rijk geïllustreerd reisverslag, maar biedt u ook de mogelijkheid om zelf op pad te gaan. De aanvullende informatie over de steden en de bezienswaardigheden onderweg - weergegeven in handige kadertjes -, de overzichtskaartjes  en de informatie over het aantal kilometers en sluizen per traject, vergemakkelijken de voorbereiding van uw reis.

André Suijkerbuijk (1932 - 2006) was evenals zijn vrouw Dymphna een echt schipperskind. Vijftien jaar lang was een 14,70 meter lange Tukkervlet hun varende woning en vrijwel al hun varende jaren brachten zij in Frankrijk door. Albert Eefting actualiseerde hun reisverslag en voorzag het van aanvullende informatie.

Verkrijgbaar in ons winkeltje, klik daarvoor hier!


 

 [Motorboot, maandblad voor de motorvaart, November 2006 - 4 pagina's]

 

 Stille wateren en diepe gronden

In de zomer van 2004 varen albert en Jenny Eefting met hun motorboot Elixier over de Franse Kanalen. In deze aflevering bereiken ze de plaats Decize, aan het Canal du Nivernais, het zuidelijkste punt van de reis. Gebrek aan diepgang en aanmeermogelijkheden bemoeilijken hun tocht, maar het fraaie en verlaten landschap en de exentrieke sluiswachters maken veel goed.

Elixier_Frankrijk.jpg

[..]


[Telegraaf, vaarkrant zaterdag 14 oktober 2006]

Franse vaarweg

Van onze redactie - Vaarkrant

Amsterdam - Editions Quest France heeft twee nieuwe boeken over Franse vaarwegen uitgebracht, 'Les Canaux du Nord en du Pas-de-Calais' en 'La Bretagne des canaux'.
Het eerste boek behandelt de geschiedenis en bezienswaardighedenvan de Sambre, het Canal de Sain-Quentin, de Schelde, de Scarpe, de Deûle, de Aa en de kust.
De uitgave over de Bretonse kanalen gaat over de Vilaine, het vanal d'Ille-et-Rance, de Blavet en het Canal de Nantes à Brest. Beide boeken bevatten veel kleurenfoto's en illustraties en kosten 15 euro per stuk.
ISBN nummers zijn: 2-7373-3447-0 (Nord) en 2-7373-4928-1 (Bretagne)

 

 

 

Copyright 2006 Richard Wentzel